2014. szeptember 1., hétfő

10 éves az ARCHALTFOTOKONZERV. Önbejegyzés.
SUMMARY

My homepage the 
ARCHALTFOTOKONZERV started at September 2004 so 10 years old now. This blogspot is some data about that ten years...


2004 szeptemberében került fel a netre az ARCHALTFOTOKONZERVarchfoto.n1.hu honlap az azóta megszűnt aikus.tar.hu címre. bár már azelőtt több évig offline készülődött. A Blog csak később, 2006-ban kezdett. A honlap igazából még ma sincs teljesen kész, nem is lesz soha mert egy élő valaminek szántam ami folyton fejlődik, tökéletesedik. De sajna úgy sincs készen, hogy az alaphelyzetként tervezett mennyiségű anyag fenn legyen mindkét nyelven kellő számú és minőségű illusztrációval. Sajnos sok marhaságra megy el az idő és az energia, de legalább a működés folyamatos. 
Senki soha nem támogatta anyagilag a működést (nem volt és nincs is tervben ilyesminek a kezdeményezése) ami egyrészről előny mert kellő függetlenségget ad, másrészről hátrány mert egy csomó technikai nehézséggel jár, mint például a folyamatos költözködés és a korlátozott webes lehetőségek az ingyenhelyek miatt. Belekutyúrva a régi fájlok közé, kiderült, hogy a legfontosabb oldalak már a kilencvenes években, 1996-97-ben megvoltak, csak az Internetes közzétételhez hiányoztak a technikai és anyagi feltételek. Ezért 7-8 évet kellett várni amíg fel tudtam rakni a netre, közben persze dolgoztam rajtuk. Eddig a következő címeken volt a lap:
aikus.tar.hu
és archfoto előtaggal a következő domainek:
gecities.com,
n1.hu, freeweb.hu
tripod.com,
freezoka.com
atspace.com,
 t15.org,
atspace.eu


(Lehet, hogy kihagytam valamit) Mindegyik helyen más szabályok, más rendszer, más korlátok és problémák amibe bele kellett tanulni.(De ezzel együtt köszönöm minden szolgáltatónak, aki lehetővé tette, hogy a gépén működjön a lap.) Általában több különböző szolgáltatónál tükrözöm az oldalakat biztonsági okokból és természetesen offline klónja is van mind a lapnak mind a blognak.
blog az archfoto.freeblog.hu-n kezdett és ugyanitt volt egy eseménynaptár változat is. A Freeblog drámai megszűnése után az archfoto.blog.hu-n folytatódik és lehet, hogy az archfoto.blogspot.hu lesz majd a biztonsági tükrözése.
 Címlap 1996. 08.22. még offline változat.


Kislexikon 1997.06.14. a file dátuma még offline változat.


Ötvösjelek 1996.08.06. a file dátum, még offline változat

Közben egy csomó kollega akivel kapcsolatban álltam hasonló témájú blogjaik révén felhagyott a blogolással. Az okok sokfélék másirányú elfoglaltság, családi és/vagy anyagi zűrök, a blogolás divatjának múlása és másfajta netes formák jelentkezése vagy éppen a fenyegetőnek tűnő rendelkezések keletkezése az internetes kommunikáció rendszabályozására, stb, stb. A társadalmi reakciók némelyike is elég érdekesre sikeredett: például miután csatlakoztam a Facebookhoz kb. 2 évig ki volt tiltva a blogom és a honlapom a rendszerből és erre magyarázatot se kaptam az üzemeltetőtől. Más hasonló történetekről most inkább ne. A Facebook más szempontból se tett jót a blogolásnak, mivel ott könnyebben puffogtathatom el a poénjaimat, itt meg elég sok munka van vele emiatt egy csomó minden az ottani oldalaimon jelenik meg és a blogolás megritkult. Mostanában viszont újra élénkebbé vált mert a Facebookra rakott információkat betemeti a többi hozzászólás és bár valahol a rendszerben megmaradnak de nincs normális módszer az előkeresésükre vagy csak nem tudok olyat.

A számláló szerint eddig 246384 látogatója volt a honlapnak ez nem túl sok de az adott feltételek között még ennyire se számítottam és főleg nem ilyen arányú nemzetközi szakmai érdeklődésre. A blognál a számolással mindíg bajok voltak kb. 50 ezernél tarthat a dolog.
A jövő...hát az majd kiderül...


Szolgálati közlemény // Service message, feb. 2017Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése